Tips kring att ha höns

På den här sidan skriver jag ner mina tankar kring att ha höns i en villaträdgård. De baserar sig på min erfarenhet och vad jag tycker fungerar bra. Det finns mycket information att hitta på nätet och jag vill bygga upp en kunskapskälla kring min syn på höns och hönsgård. Jag själv bor i ett täbebyggt villaområde och har höns och föder upp kycklingar och grannarna är än så länge glada och nöjda.

NYA REGLER OM ATT REGISTRERA HÖNS - DETTA GÄLLER FÖR DIG OCH DINA HÖNSRASER

Jordbruksverket gick nyligen ut med viktig information till ägare av fjäderfän. I en lång artikel har Jordbruksverket rett ut vad förändringarna är, vad du behöver göra och hur du gör det. Vi har sammanfattat det viktigaste, så du vet vad som gäller för dig och dina höns framöver. Läs mer om Jorbruksverkets nya regler om att registrera höns.

VAD SKA JAG TÄNKA PÅ NÄR JAG SKA SKAFFA HÖNS?

Det är en fråga som ofta ställs och börjar gro under vintern om man tänkt att man ska skaffa höns till våren. Många vill komma igång tidigt med... Läs mer.

 

VANLIGA FRÅGOR OM HÖNS OCH HÖNSHUS

Jag får ofta många frågor om höns och hönshus och de kommer ofta efter att jag säger att jag har höns i en helt vanlig villaträdgård. Här är en lista på de frågor som jag ofta får. Läs mer.

 

HUR MÅNGA ÄGG LÄGGER EN HÖNA?

En fråga som jag ofta får är hur många ägg en höna lägger. Och svaret brukar oftast folk bli förvånade över. Läs mer.

 

HÖNSRASER SOM PASSAR DITT HÖNSHUS

Det kan finnas olika anledningar till att man har höns. Det kan vara att man vill ha dem för äggproduktion eller kött. En höna kan lägga olika många ägg och de vi köper i butik kommer från värphybrider som är extremt duktiga på att lägga ägg. Läs mer. 

 

ATT FÅ KYCKLINGAR GENOM ÄGGKLÄCKNINGSMASKIN ELLER RUVANDE HÖNA

Att få kycklingar är väldigt mysigt. Små dunbollar som piper och växer i ett rasande tempo. Har man höns och vill ha kycklingar finns det två alternativ. Läs mer.

 

Behöver man isolera hönshuset?

När man ska köpa eller bygga ett hönshus kommer snabbt frågan om hönshuset måste vara isolerat eller inte. Kollar man först på hönshus att köpa är det många som inte är isolerade och väldigt enkelt byggda. Läs mer. 

 

GODASTE ÄGGEN FÅR DU FRÅN DINA TRÄDGÅRDSHÖNS

Att ha höns i sin trädgård är inte bara rofyllt. Det ger dig också ägg att hämta varje dag. Som bäst kan du få ett ägg per höna även... Läs mer.

 

TIPS FÖR ATT BYGGA HÖNSHUS

Att bygga sitt egna hönshus blir lätt ett drömprojekt. Det finns många fina förslag på hönshus om man börjar googla och hönsen får lätt en... Lä mer.

 

TIPS FÖR ETT LYCKAT HÖNSHUS

Går du i tanken på att skaffa höns och funderar på det optimala hönshuset? Höns är ett lätt djur att ha även om deras envishet kan ställa till... Läs mer.

 

KAN MAN HA HÖNS I EN VILLATRÄDGÅRD?

Att ha höns i sin villaträdgård när man bor i ett tätbebyggt område, går verkligen det? Låter det inte för mycket? Luktar det inte? Frågorna blir lätt många men trenden blir... Läs mer.