Hönshus från Happy hill

 

Just nu pågår bygget av det första hönshuset, ett Happy hill ladhus. Tanken är att det ska bli ett hönshus som är isolerat och bekvämt för 4-6 höns. Det ska vara enkelt att städa ut och ge hönsen mat och vatten. Andra bekvämligheter som kommer på sikt är värme, belysning, automatisk öppning av lucka med mera. Är du nyfiken på att få mer information, registrera dig bara nedan på vårt nyhetsbrev. 

Ett Happy hill hönshus blir ett perfekt hönshus för din trädgård. Tanken är att det ska passa in i en villaträdgård som en fin byggnad och rymma 4-6 höns. Det kommet att vara isolerat i golv, väggar och tak. På golvet kommer en plastmatta ligga för att enkelt kunna hålla rent. Insidan kommer ha smart förvaring, sittpinnar, plats för foder och vatten och självklart reden. På varje kortsida kommet det finnas en stor dörr, den ena är för att städa ut golvspån och den andra är för att ta bort bajset.

Visioner för kommande hönshus

Det finns självklart visioner om vad hönshuset ska ha för egenskaper längre fram. En soldriven panel för att kunna ge el åt värme och belysning är en sådan. Det hade också varit önskvärt att ta tillvara regnvatten och fylla på vattenautomaten. Men dessa visioner är något som får komma längre fram. 

Priset för ett Happy hill ladhus kommer vara omkring 35.000:-.
Är du nyfiken på att få mer information, registrera dig bara nedan på vårt nyhetsbrev.