Ägg bara att hämta

Godaste äggen får du från dina trädgårdshöns

Att ha höns i sin trädgård är inte bara rofyllt. Det ger dig också ägg att hämta varje dag. Som bäst kan du få ett ägg per höna även om det är relativt ovanligt att hela flocken värper. Det finns många faktorer som gör att hönan värper. Min uppfattning är att höns är envisa och bestämda individer. De har ett humör och de tycker saker. En förändring kan göra att äggproduktionen går ner. Det kan vara att redet inte blir tillräckligt mysigt då för mycket gosigt halm har åkt ut eller att det blir för smutsigt i hönshuset. Mina höns kan också bli sura när jag städat och lagt ut nytt spån, då sitter de gärna kvar på pinnarna och surar en stund. Så många faktorer kan spela roll i hur många ägg du får. 

Godare ägg får du genom att skämma bort hönsen

Genom att ge hönsen gräs och annat grönt blir äggen godare och mycket gulare. Även matrester gör hönsen gladare och ju gladare höns desto fler ägg att äta och baka med.

Har du inga höns i din trädgård?

Går du i funderingar kring att skaffa egna höns och behöver tips? Läs då mer kring tips för att bygga ett hönshus och tips för ett lyckat hönshus.