Andra tycker till om hönsrasen Sussex

Nedan ser du citat från personer som har hönsrasen Sussex. Min förhoppning är att dessa citat kan göra det lättare för dig att fatta beslut kring vilken hönsras som passar dig. 

"Jag har en liten flock Sussex, just nu två värpande hönor och en tupp (kycklingar på tillväxt). De är stora och lugna, inte ”flaxiga” och flyger inte. Kommer alltid springande när de ser mig och kollar om jag har något gott till dem. De är inte klapptama  men äter gärna ur handen. Tuppen är 4 år och hur snäll som helst, tar bra hand om sina hönor. Hönorna är lika gamla som tuppen och på de två hönorna blir det 1-2 ägg/dag. Driver dem inte så hårt, de får värpfoder, matrester och havrekross. De har hittills haft ett kortare uppehåll på hösten där de har ruggat och slutat värpa, men kommit igång och värpt lite även under vintern (ca 3-4 ägg/vecka) trots att jag inte har något extra ljus till dem." /Tove Nilsson

Har du denna hönsras eller någon annan och vill berätta?

Om du har en hönsras och vill dela med dig av ett citat så är det mer än välkommet. Tillsammans kan vi skapa en lista och åsikter kring höns. Lättast är att skicka ett meddelande via Instagram. Besök Happy hill på Instagram här. 

Tillbaka till listan med hönsraser.