Andra tycker till om hönsrasen Lohman/Leghorn

Nedan ser du citat från personer som har hönsrasen Lohman eller Leghorn. Jag hoppas dessa citat kan göra det lättare för dig att fatta beslut kring vilken hönsras som passar dig. 

"Jag har bruna Lohman/Leghorn. Dels har jag en flock med 18 höns + en sussextupp, dels en liten pluttegrupp med 2höns och en annan, större köttrastupp. Jag har dem till egen äggförbrukning, försäljning av eventuellt äggöverskott samt för kycklinguppfödning i maskin. Det jag har observerat är att hönorna är aktiva och observanta. De rör sig mycket och är väldigt nyfikna. De är sociala, nästan överdrivet sociala faktiskt, och mer än en gång har jag snubblat över höns som springer in under fötterna när jag går.

När de får värpfoder värper mina 20 höns ca 14 ägg per dag. Eftersom jag inte vill driva dem så hårt får de numera till största delen spannmål, men ändå en del värpfoder. Då blir det ca 10 ägg per dag. Får de bara spannmål så sjunker äggproduktionen till 3-5 ägg per dag. Mina hönor är petiga med redena. Blir det för lite strö i dem så äggstrejkar de." /Lynn

Har du denna hönsras eller någon annan och vill berätta?

Om du har en hönsras och vill dela med dig av ett citat så är det mer än välkommet. Tillsammans kan vi skapa en lista och åsikter kring höns. Lättast är att skicka ett meddelande via Instagram. Besök Happy hill på Instagram här. 

Tillbaka till listan med hönsraser.